In München werd gedemonstreerd tegen de G7-top
NOS Nieuws

Obama: G7 moet vasthouden aan sancties Rusland

President Obama zal tijdens de G7-top in Beieren de aanwezige EU-landen op het hart drukken de sancties tegen Rusland in stand te houden. Zowel de VS als de Europese Unie heeft vorig jaar een reeks strafmaatregelen getroffen in reactie op de Russische annexatie van de Krim en de hulp van Moskou aan de rebellen in Oost-Oekraïne.

Obama arriveert zondag in kasteel Elmau in de Beierse Alpen, waar de tweedaagse G7-top wordt gehouden. In de marge van deze ontmoeting van de belangrijkste industrielanden zal Obama onder vier ogen spreken met bonskanselier Merkel, de Britse premier Cameron en de Iraakse premier Abadi, die ook in Elmau is uitgenodigd.

Een woordvoerder van het Witte Huis liet weten niet verbaasd te zijn als het corruptieschandaal rond de FIFA ook op de top wordt besproken.

Niet welkom

Moskou zal niet vragen om opnieuw uitgenodigd te worden bij de G7, heeft de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Ryabkov bekendgemaakt. Na 1998 vergaderde Rusland mee met de G7, die vervolgens G8 werd genoemd.

Maar Rusland is niet langer welkom sinds Moskou vorig jaar maart de Oekraïense Krim inlijfde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl