De FBI zou werk maken van het onderzoek naar Sepp Blatter
NOS Voetbal

'Het vuur komt mogelijk stap dichter bij Blatter'

Hoewel Sepp Blatter is opgestapt als voorzitter van de FIFA, zijn er nog geen bewijzen boven water gekomen die hem linken aan corruptie en omkoping. Volgens Amerika-correspondent Arjen van der Horst van de NOS wordt daar door de FBI wel hard aan gewerkt.

Van der Horst: "De FBI zei vorige week na de arrestaties al: 'dit is nog maar het begin'. Ze hopen dat de veertien arrestanten als kroongetuigen tegen Blatter gaan fungeren."

ABC News en The New York Times berichtten dat de FBI onderzoek doet naar de betrokkenheid van Blatter bij de FIFA-schandalen. "En de bronnen van The New York Times zijn bijzonder goed", volgens Van der Horst. "Ze stonden vorige week niet voor niets al klaar in de lobby van het hotel waar de FIFA-officials werden gearresteerd. Ze hebben vermoedelijk een sterk lijntje met de FBI of het Openbaar Ministerie, ze wisten dat het ging gebeuren."

Voorlopig geeft zowel de FBI als het Amerikaanse OM geen commentaar op de berichtgeving, omdat dat het onderzoek zou kunnen schaden. Mogelijk hebben ze eerst de verklaringen van de arrestanten nodig.

Van der Horst: "Je weet hoe het werkt: de verdachten krijgen misschien strafvermindering als ze meer informatie leveren. Wie weet gaat dat gebeuren en dan komt het vuur weer een stap dichter bij Sepp Blatter."

De 24 uur van Sepp Blatter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl