NS-topman Timo Huges
NOS Nieuws

FNV zegt het vertrouwen op in NS-topman

Vakbond FNV zegt het vertrouwen op in de president-directeur van de NS, Timo Huges. Aanleiding is de misgelopen concessie voor het openbaar vervoer in de provincie Limburg. FNV-bestuurder Huub van den Dungen: "Huges is bij uitstek degene die het vertrouwen in het bedrijf moet uitstralen. Dat is enorm beschadigd."

Gisteren maakte de provincie Limburg bekend de concessie te gunnen aan ov-bedrijf Arriva. De NS werd gepasseerd. Het bedrijf had in eerste instantie de opdracht gegund gekregen via de dochteronderneming Abellio, maar moest die teruggeven toen bleek dat er op grote schaal was gesjoemeld door een directeur van Abellio.

De NS-topman Hughes moet weg vindt de FNV

Betrokken

De spoorvakbond heeft geen aanwijzingen dat Huges direct betrokken is bij de onregelmatigheden bij Abellio, maar stelt dat de topman wel verantwoordelijk is. Van den Dungen: "Er is nu een ongelooflijke vertrouwenscrisis, dit is onder zijn regie gebeurd."

Volgens de FNV is ook de Ondernemingsraad van de NS kritisch over het mislopen van de gunning. In Dagblad De Limburger zegt de voorzitter van de OR "nader overleg" te willen met de NS-directie.

Huges blijft

Een vertrek van Huges is volgens een woordvoerder van de NS "niet aan de orde". De NS zegt de oproep van FNV te zien als een "signaal", omdat veel medewerkers van het bedrijf teleurgesteld zijn over het mislopen van de concessie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl