Na het schietincident deed de politie elders in Boston een huiszoeking
NOS Nieuws

Politie Boston doodt terrorismeverdachte

Agenten in de Amerikaanse stad Boston hebben een man doodgeschoten die in de gaten werd gehouden vanwege zijn extremistische ideeën. De 26-jarige Usaama Rahim zou een mes hebben getrokken toen twee agenten naar hem toekwamen op straat.

De agenten, een van de politie en een van de FBI, vroegen Rahim zijn mes te laten vallen, maar in plaats daarvan liep hij op de mannen af. Die schoten hem vervolgens neer.

Informatie

Usaama Rahim werd 24 uur per dag in de gaten gehouden door veiligheidsdiensten. Politie en FBI willen niet zeggen of hij bezig was met het plannen van een terroristische aanval.

Rahim zou "terrorisme-gerelateerde informatie" hebben gehad, aldus de politiecommissaris van Boston. De twee agenten wilden naar die informatie vragen, maar ze hadden niet de intentie om hem te arresteren.

In zijn rug geschoten

Een broer van Usaama Rahim geeft een hele andere lezing van het voorval. Hij schrijft op Facebook dat zijn broer is gedood terwijl hij op de bus stond te wachten. "Agenten schoten hem drie keer in zijn rug, terwijl hij stond te bellen met onze vader", aldus Ibrahim Rahim.

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar de dood van Rahim.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl