NOS Voetbal

FA-voorzitter Dyke: dit is geweldig nieuws

FA-voorzitter Dyke: dit werd hoog tijd

De voorzitter van de Engelse voetbalbond, Greg Dyke, noemt het aftreden van Sepp Blatter als FIFA-baas "geweldig nieuws". De FA is een van de grootste tegenstanders van de 79-jarige Zwitser.

"Er is sinds de gebeurtenissen van afgelopen week blijkbaar iets gebeurd dat ertoe heeft geleid dat meneer Blatter opstapt", zei Dyke. "We kunnen nu ook gaan kijken naar de toewijzing van die WK's. Als ik Qatar zou zijn, zou ik me niet echt gemakkelijk voelen."

"De hele organisatie moet worden geherstructureerd. Ook financieel moet de FIFA tegen het licht worden gehouden. De toekomst moet om transparantie draaien", aldus Dyke.

De FA-voorzitter wees erop dat Blatter ook goed werk heeft verricht bij de FIFA, bijvoorbeeld door het WK voor het eerst naar Afrika te halen in 2010. "Maar dat is allemaal gebeurd onder een wolk van corruptie."

DFB: juiste beslissing

Ook voorzitter Wolfgang Niersbach van de Duitse voetbalbond DFB juicht het opstappen van Blatter toe. "Dit is de juiste beslissing'', zei Niersbach, die vrijdag werd opgenomen in het uitvoerend comité van de FIFA. "Eigenlijk is het wel tragisch dat hij zichzelf en ons dit niet bespaard heeft door deze beslissing eerder al te nemen.''

Niersbach: waarom deed Blatter dit niet eerder?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl