Michel Platini en en Sepp Blatter na de herverkiezing van de Zwitser tot FIFA-baas.
NOS Voetbal

Platini: moedig maar juist besluit van Blatter

UEFA-voorzitter Michel Platini kan zich vinden in de beslissing van Sepp Blatter om op te stappen als voorzitter van de FIFA.

"Het is een moeilijk, moedig, maar juist besluit", aldus Platini in een eerste reactie.

Platini had Blatter voor de verkiezingen bij de FIFA, vrijdag, nog gevraagd om op te stappen. Toen weigerde de 79-jarige Zwitser op dat verzoek in te gaan.

Boter op zijn hoofd

In de Franse media doen twee analyses de ronde na het aangekondigde vertrek van Blatter, meldt correspondent Ron Linker in Parijs. "De eerste is dat Platini degene is geweest die Blatter aan de kant heeft gezet. Door zijn optreden tijdens het congres van vorige week en de dreigementen dat de UEFA weleens uit de FIFA zou kunnen stappen."

"Aan de andere kant wordt gezegd dat Platini nu juist degene is die Blatter moet opvolgen. Maar bijvoorbeeld oud-international Christophe Dugarry heeft laten weten dat Platini boter op zijn hoofd heeft, omdat hij altijd goede vrienden is geweest met Blatter."

Linker betwijfelt of Platini zich daadwerkelijk kandidaat zal stellen voor het voorzitterschap van de FIFA. "Hij is altijd een rekenaar geweest, ook als voetballer. Hij zal de stemmen tellen en concluderen dat hij er alleen met de Europese steun niet zal komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl