VVD-leider Rutte op het voorjaarscongres van zijn partij
NOS Nieuws

Kamer wil debat met Rutte over 'Dikke Ik'

De Tweede Kamer wil meer weten over de 'Dikke Ik-mentaliteit' waar VVD-leider Rutte afgelopen weekend over sprak op een partijcongres. ChristenUnie-leider Slob heeft een brief van het kabinet gevraagd en wil daarna een debat. Hij kreeg steun van een ruime meerderheid.

Slob zei dat hij de premier in de 4,5 jaar die hij nu in het Torentje zit "niet heeft kunnen betrappen op het entameren van discussies over waarden". "En ik wil het debat graag in de Kamer met hem voeren."

Rutte zei in zijn speech dat hij geen samenleving wil waarin mensen denken dat ze alles kunnen maken en recht hebben op allerlei voorzieningen. Hij pleit voor een samenleving waarin de waarden "van hardwerkend Nederland" centraal staan.

Gemakzuchtig

Hij mopperde onder meer op hufterigheid en het egoïsme van met belastinggeld gesteunde instellingen, zoals woningbouwcorporaties, onderwijsinstellingen en banken die gemakzuchtig omgaan met geld van de overheid.

Een Kamermeerderheid vindt het een interessant thema om verder over door te praten. Wat betreft bijvoorbeeld de Partij voor de Dieren moet het debat ook gaan over duurzaamheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl