Ruim 13.000 toeschouwers trok het Nederlands vrouwenelftal in de WK-kwalificatiewedstrijd in Den Haag tegen Italië.
NOS Voetbal

Volle bak bij eerste WK-duel Nederlandse voetbalsters

De Nederlandse voetbalsters zullen bij hun debuut op het WK in Canada niet over aandacht te klagen hebben. In het Commonwealth Stadium in Edmonton zullen naar verwachting zo'n 50.000 toeschouwers het eerste duel van de Oranjevrouwen tegen Nieuw-Zeeland volgen.

De kaartverkoop voor het toernooi loopt goed. De organisatoren hopen voor de 52 wedstrijden in totaal ongeveer 1,5 miljoen toegangskaartjes aan de man te brengen. De wedstrijden worden gespeeld in Edmonton, Vancouver, Winnipeg, Montreal Moncton en Ottawa. Het stadion in Edmonton heeft een capaciteit van 60.000 toeschouwers.

Dubbele wedstrijd

Tijdens de groepsfase worden tijdens de eerste twee speelrondes in hetzelfde stadion twee wedstrijden achter elkaar gespeeld. Nederland opent in de nacht van zaterdag op zondag (03.00 uur Nederlandse tijd) het WK tegen Nieuw-Zeeland, gastland Canada speelt in hetzelfde stadion drie uur eerder tegen China. Met één kaartje kan de bezoeker beide wedstrijden bekijken.

Grote belangstelling eerdere toernooien

Bij de eerdere WK's van de vrouwen zaten de stadions ook goed vol. De WK-finale in 1999 tussen de Verenigde Staten en China trok destijds in de Rose Bowl in Passadena 93.420 kijkers. De openingswedstrijd van dat toernooi (Verenigde Staten - Denemarken) trok 78.972 toeschouwers naar het Giants Stadium in New York.

Vier jaar geleden bij het WK van de vrouwen in Duitsland werd het eerste duel van het gastland in Berlijn bezocht door 73.680 mensen.

De finale van het WK in Canada wordt op 5 juli gespeeld in Vancouver. Het BC Place Stadium in die stad kan bijna 60.000 fans herbergen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl