Joan, Josep en Jordi tijdens de prijsuitreiking
NOS Nieuws

Voor het beste restaurant ter wereld moet je in Spanje zijn

Het Spaanse restaurant El Celler de Can Roca heeft opnieuw de titel ‘Beste restaurant ter wereld’ binnengesleept. Gisteren maakte het tijdschrift Restaurant Magazine in Londen de lijst met 50 beste restaurants bekend.

Het prijswinnende restaurant, iets buiten de stad Girona in het noorden van Catalonië, wordt gerund door de broers Joan, Josep en Jordi Roca. De drie zouden zich onderscheiden met telkens nieuwe creatieve uitspattingen.

Chef Jordi Roca toont een ijsje dat hij heeft gemaakt

Zo lieten de broers een paar jaar geleden hun restaurant even voor wat het was en gingen ze met hun team op tour door de Verenigde staten en Latijns-Amerika. Ze organiseerden evenementen in een theatersfeer om de relatie tussen eten, muziek en kunst te benadrukken.

Wijnkaart gaf doorslag

Dit keer overtuigden ze de jury met hun wijnkaart. De afgelopen maanden werkten ze aan een methode om wijn te maken, met onder meer de smaak en geur van rijst, bonen en vijgen.

Het restaurant El Celler de Can Roca won de titel in 2013 ook al, maar moest hem vorig jaar afstaan aan Noma uit Kopenhagen, dat ook in 2010, 2011 en 2012 het beste restaurant was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl