Senator Lindsey Graham maakt zijn kandidatuur bekend
NOS Nieuws

Lindsey Graham de negende Republikeinse kandidaat

Ook senator Lindsey Graham uit South Carolina doet een gooi naar het Witte Huis. Hij is de negende Republikein die zich in de strijd werpt om de Republikeinse nominatie in de wacht te slepen.

Graham zal in zijn campagne sterk de nadruk leggen op het buitenlands beleid. Hij zit in het kamp van de haviken en vindt dat zittend president Obama veel te slap optreedt.

Graham kandidaat voor Witte Huis

Graham wil een keiharde opstelling tegenover Iran en het jihadleger IS. Zo is hij tegen onderhandelingen met Teheran over het Iraanse nucleaire programma.

De 59-jarige Graham wordt gezien als autoriteit op het gebied van internationale betrekkingen, maar er wordt in de VS betwijfeld of hij veel kans maakt tegen grotere namen als de senatoren Ted Cruz uit Texas en Marco Rubio uit Florida.

De beste man

Bovendien wordt in Republikeinse kring met spanning gewacht op de officiële kandidatuur van Jeb Bush, de oud-gouverneur van Florida. Veel Republikeinen denken dat hij de beste man is om het op te nemen tegen Hillary Clinton, die vrijwel zeker de Democratische kandidaat wordt voor het opvolgen van Barack Obama.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl