NOS Nieuws

'Ik wilde per se naar de liefdesbrug, en dan gebeurt dit?'

Verbazing en teleurstelling bij de Pont des Arts

Een flink aantal toeristen kreeg vandaag in Parijs een teleurstelling te verwerken. Ze waren, al dan niet met hun geliefde, naar één van de meest romantische plekken gekomen van Parijs, de Pont des Arts, om er een slotje op te hangen en zo hun liefde symbolisch te vereeuwigen.

Maar het gaat sinds vandaag niet meer. De gemeente Parijs staat het niet meer toe, omdat de brug - op de Werelderfgoedlijst van Unesco - dreigt te bezwijken onder het gewicht van al dat metaal. Tot teleurstelling van de bezoekers die van niets wisten.

"Is dit echt de laatste dag", vraagt een onbekend stel dat nog maar een paar uur in Parijs is. "We wilden onze liefde aan elkaar betonen."

Ben ik er dan eindelijk...

"Ik wist niets van de plannen", reageert Jessica Cruse uit het Amerikaanse Chicago desondanks opgewekt. "De liefdesslotjes-brug is één van de dingen die ik had gehoord over Parijs. Ik wilde er per se naar toe. Nu ben ik er eindelijk en dan gebeurt dit."

De Australiër Wang Xu is ook verbaasd. Hij hoopt in elk geval dat de slotjes niet worden weggegooid. "Ze kunnen het ook in een museum leggen, zodat mensen het in elk geval nog kunnen zien."

Leslie Doherty uit Boston heeft wel begrip voor het einde van de liefdesslotjes. "De brug loopt gevaar door de slotjes. Het verbaast me wel dat ze alles weghalen, en niet alleen de slotjes."

Ron Linker: verliefde stelletjes moeten op zoek naar een andere plek

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl