Sebastian Coe, kandidaat voor het voorzitterschap van de IAAF, toont zijn plannen
NOS Sport

Coe gaat voor alles of niets bij IAAF

Na de FIFA is ook de IAAF binnenkort aan de verkiezing van een nieuwe voorzitter toe. Anders dan bij de wereldvoetbalbond komt er bij de atletiekfederatie sowieso een nieuwe naam uit de hoed, want de Senegalees Lamine Diack zal na zestien jaar voorzitterschap een stap terugdoen.

Sebastian Coe en Sergej Boebka zijn de enige twee kandidaten om Diack, die in juni 82 jaar wordt, op te volgen. Beide oud-atleten zijn al jarenlang lid van het bestuur en sinds 2007 ook vice-voorzitter.

De 58-jarige Brit Coe, tweevoudig olympisch kampioen op de 1.500 meter, heeft inmiddels aangekondigd het bestuur van de IAAF na twaalf jaar te verlaten als de voorzittershamer aan zijn neus voorbijgaat. De 51-jarige Oekraïner Boebka, de olympisch polsstokkampioen van 1988 die maar liefst 35 keer het wereldrecord verbeterde, wedt op twee paarden: hij heeft zich herkiesbaar gesteld als vice-voorzitter.

De nieuwe voorzitter zal gekozen worden op 19 augustus tijdens het IAAF-congres in Peking aan de vooravond van de WK atletiek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl