NOS Nieuws

Bonden blij dat korpsleiding problemen erkent

Reactie Han Busker

De politiebonden NPB en ACP zeggen blij te zijn dat de korpsleiding nu ook constateert dat er grote problemen zijn bij de Nationale Politie. Uit een nog niet gepubliceerd rapport dat in handen is van de NOS blijkt onder meer dat er grote financiële problemen zijn en dat de reorganisatie van 2013 nog steeds niet is afgerond.

"De bonden hebben de afgelopen tijd al vele signalen gegeven. De korpsleiding lijkt in het stuk nu, in tegenstelling tot het verleden, de problemen ook te erkennen", zegt voorzitter Han Busker van de NPB.

IJzerenheinig

Volgens ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp moet je "soms erkennen dat je fouten hebt gemaakt. En dat is niet wat hier gebeurd is. Men heeft ijzerenheinig doorgezet, met dit effect".

De vraag is of de huidige korpsleiding nog wel in staat is om het schip vlot te trekken. "We hebben de minister eerder een brief gestuurd met het verzoek om in te grijpen. De kloof tussen de korpsleiding en de medewerkers is onverminderd groot. Onze achterban heeft geen geloof meer dat deze korpsleiding dit tot een goed eind gaat brengen", aldus Van de Kamp.

Hij vindt dat minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie nu aan zet is om te kijken of de korpsleiding kan aanblijven of dat er andere mensen moeten komen die de problemen gaan aanpakken.

De officiële presentatie van de nota 'Herijkt Realisatieplan Nationale Politie' staat voor volgende maand gepland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl