NOS VoetbalAangepast

Van Persie met Arsenal verder

Met Robin van Persie voor het eerst in ruim een jaar weer in de basis heeft Arsenal zich met een 3-1 zege op Partizan Belgrado geplaatst voor de achtste finales.

Onze landgenoot miste nog wel zijn eerste kans, maar tekende vanaf elf meter ook voor de 1-0, nadat hij zelf was gehaakt.

The Gunners vergaten vervolgens door te drukken en schrokken toen Cléo vlak na de rust ietwat gelukkig de 1-1 maakte.

Arsenal pakte na de gelijkmaker de draad echter weer op en maakte het met knappe goals van Theo Walcott en Samir Nasri alsnog af.

Sjachtar Donetsk gaat als groepswinnaar verder. Razvan Rat en Luis Adriano bezorgden de ploeg uit Oekraïne in de slotfase de winst op Sporting Braga (2-0), dat als nummer drie verder speelt in de Europa League.

Bayern swingt

In de Bundesliga loopt het stroef bij Bayern München, maar de ploeg van coach Louis van Gaal swingt in de Champions League.

Bayern, al zeker van de eerste plaats in groep E, trakteerde FC Basel in München op een 3-0 nederlaag. Franck Ribéry maakte de 1-0 (na goed doorzetten van Diego Contento) en de 3-0 (assist Thomas Müller). Anatoli Timostsjoek had net voor rust de 2-0 binnengetikt.

Roma pakt punt

AS Roma pakte bij Cluj het benodigde punt en eindigde daardoor als tweede. De Romeinen namen in Roemenië geen risico, en gingen direct op zoek naar de 1-0. Nadat die gevallen was (Marco Borriello), liet Roma het initiatief aan de Roemenen. Die knokten zich knap naar een punt (1-1), maar daar schoot Cluj niets mee op.

Drogba terug

In groep F waren de beslissingen al gevallen. Toch was het Stade Velodrome in Marseille uitverkocht voor de kraker tegen Chelsea.

Hoewel hij er slechts één seizoen speelde (2003-2004), werd Didier Drogba onthaald als een verloren zoon.

In een aantrekkelijke wedstrijd speelde de Ivoriaan anoniem mee en werd Brandão de matchwinner in de slotfase: 1-0. Bij Chelsea vielen Jeffrey Bruma en Patrick van Aanholt in het laatste kwartier nog in.

Zilina verliest weer

MSK Zilina beleefde geen plezier aan zijn debuut in de Champions League. De Slowaken gingen thuis tegen Spartak Moskou voor de zesde keer onderuit: 1-2.

Scheidsrechter Kevin Blom moest de wedstrijd in de beginfase tijdelijk onderbreken omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid.

Nog zestien...

Na de groepsfase zijn nog zestien ploegen in de race voor de eindzege in de Champions League. Vier daarvan komen uit Engeland. Spanje en Italië zijn met drie clubs vertegenwoordigd. FC Kopenhagen bezorgt Denemarken een primeur met de achtste-finaleplaats. Ook Tottenham Hotspur en Sjachtar Donetsk zijn nieuwelingen in de knockout-fase.

Groepswinnaars: Tottenham Hotspur, Manchester United, Chelsea (Engeland), Bayern München, Schalke 04 (Duitsland), Barcelona, Real Madrid (Spanje), Sjachtar Donetsk (Oekraine). Nummers twee: Internazionale, AC Milan, AS Roma (Italië), Olympique Lyon, Olympique Marseille (Frankrijk), Valencia (Spanje), FC Kopenhagen (Denemarken), Arsenal (Engeland).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl