NOS NieuwsAangepast

Schade brand muziekcentrum anderhalf miljoen euro

Brand muziekcentrum Amsterdam lastig te blussen

De schade door de brand in muziekcentrum Melody Line in Amsterdam is ongeveer anderhalf miljoen euro. Dat zegt een woordvoerder van de calamiteitendienst tegen de Amsterdamse tv-zender AT5.

Vannacht rond 02.00 uur vertrok de brandweer omdat het vuur ogenschijnlijk gedoofd was. Drie uur later laaide brand opnieuw op en ging het bluswerk verder. Om 11.30 uur was de brand uiteindelijk geblust.

Aangezien het vuur gisteravond snel om zich heen greep en hoog oplaaide, is de constructie van het gebouw aangetast. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Geen optredens

Er waren gisteravond geen optredens gepland in het muziekcentrum, waarin behalve zalen ook oefenruimtes en studio's waren ondergebracht. Dankzij het brandalarm hebben de aanwezigen in het café en de studio's tijdig het pand kunnen verlaten.

De Amsterdamse poptempel Paradiso wil op 29 juni een benefietavond organiseren om geld op te halen voor gedupeerde bandjes, laat directeur Mark Minkman weten aan de NOS.

Welke artiesten zullen optreden is nog onduidelijk. "Onze ervaring is dat zo'n avond vanzelf vorm krijgt. Zo kwam al snel de suggestie om Tim Knol - die tegenwoordig zelf bier brouwt - achter de bar te zetten. We hebben hem overigens nog niet benaderd."

Zo'n avond levert volgens Minkman vaak een paar duizend euro op. "Het is dan ook vooral bedoeld om de bandjes moreel te steunen."

Moke gedupeerd

Een deel van de inboedel is gered, waaronder kostbare opnameapparatuur, mengpanelen en instrumenten. Maar sommige bands hebben enorme schade. Onder de gedupeerden is de Amsterdamse rockband Moke. De bandleden zijn al hun instrumenten, computers en harde schijven die daar stonden opgeslagen, kwijt.

"Een vreselijk drama voor de jongens", noemt een woordvoerder het in een persverklaring. "De band zal dus voorlopig een probleem hebben om te kunnen optreden."

De band heeft net een nieuwe single uit die ironisch genoeg Let it Burn heet.

  • ANP
    Een brandweerman blust de grote brand bij muziekstudio Melody Line
  • ANP
    Een luchtfoto van de grote brand bij muziekstudio Melody Line
  • ANP
    De muziekstudio Melody Line ligt op een bedrijventerrein aan de Willem Fenengastraat. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling
  • ANP
    De brand zorgde voor veel rookontwikkeling. In het pand zitten onder meer oefenstudios, danszalen en een muziekcafe
  • ANP
    Brandweermannen blussen de brand bij muziekstudio Melody Line
  • AS Media
    Grote brand in Amsterdam-Zuid

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl