Bas Dost viert zijn doelpunt in de finale van de Duitse beker

Dost pakt Duitse beker met Wolfsburg

Bas Dost heeft met VfL Wolfsburg de finale van de DFB-Pokal gewonnen. De Nederlandse spits maakte het derde doelpunt in de 3-1 zege op drievoudig bekerwinnaar Borussia Dortmund. Wolfsburg pakte de tweede hoofdprijs in zijn historie. Na de landstitel van 2009 veroverde Wolfsburg nu zijn eerste Duitse beker.

De start was in Berlijn voor Dortmund, dat via Pierre-Emerick Aubameyang in de vijfde minuut op voorsprong kwam. Shinji Kagawa zette voor en de spits uit Gabon volleerde de openingsgoal binnen. Het schuchter begonnen Wolfsburg raakte halverwege de eerste helft op stoom en zag Luiz Gustavo de 1-1 maken uit de rebound van een door doelman Mitchell Langerak gekeerde vrije trap van Naldo.

Goal

Na terugleggen van Daniel Caligiuri schoot Kevin De Bruyne de ploeg van coach Dieter Hecking met een stuiterend schot op voorsprong en nog voor rust voegde ook Dost zich bij de doelpuntenmakers. Hij stuurde zelf Ivan Perišic weg op rechts en zocht de juiste positie in het strafschopgebied van Dortmund. Perišic gaf de voorzet en Dost kopte bij de tweede paal binnen.

Aan geestdrift ontbrak het Dortmund na rust niet, maar verder dan een schot op de paal van Shinji Kagawa en een schot op het dak van het doel van Marco Reus kwam het niet. Dortmund-trainer Jürgen Klopp nam daarmee afscheid zonder hoofdprijs.

Dost bekroonde met zijn goal in de bekerfinale een fraai seizoen. Hij werd met zestien doelpunten in 21 wedstrijden gedeeld vierde op de topscorerslijst van de Bundesliga, eindigde met Wolfsburg op de tweede plaats, plaatste zich voor de Champions League, haalde ook nog de kwartfinales van de Europa League en debuteerde in Oranje.