Volgend seizoen spelen er vier Utrechtse clubs op het hoogste niveau
NOS Sport

Hoofdklasse hockey krijgt Utrechts tintje

De hockeyers van SCHC komen volgend seizoen uit in de hoofdklasse. De ploeg uit Bilthoven won ook het tweede duel met Tilburg, dat degradeert naar de overgangsklasse: 3-4. De club is daarmee de vierde club uit de provincie Utrecht die volgend seizoen op het hoogste niveau uitkomt.

Binnen zes minuten was het al 2-0 voor de bezoekers, maar na een uur spelen was het plots 3-2 voor Tilburg. Met nog enkele minuten op de klok voorkwam SCHC via Floris Bakker en Roderic Schwirtz ternauwernood een derde duel.

Eerder had SCHC thuis via shoot-outs ook al van de Brabanders gewonnen.

Utrechtse aangelegenheid

Schaerweijde blijft aankomend seizoen ook op het hoogste niveau uitkomen. De club uit Zeist stelde handhaving veilig door Almere in eigen huis met 4-2 te verslaan. In Almere werd er twee weken geleden al met shoot-outs gewonnen.

De hoofdklasse hockey bij de mannen wordt op deze manier een Utrechtse aangelegenheid. Eerder promoveerde Voordaan uit Groenekan al naar de hoofdklasse. In die klasse is Kampong al jaren een vaste kracht. De Utrechters verloren dit seizoen de finale om de landstitel van Oranje Zwart.

In totaal spelen er twaalf clubs in de hoofdklasse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl