NOS Sport

Williams wint verhit duel met Azarenka

Roland Garros 2015: Williams - Azarenka

Serena Williams is in de derde ronde van Roland Garros ontsnapt aan uitschakeling. De tweevoudig winnares van Roland Garros (2002, 2013) knokte zich in drie sets langs de Wit-Russin Viktoria Azarenka, die in een verhit duel een riante voorsprong verspeelde: 3-6, 6-4, 6-2.

In de laatste partij van de dag maakten de twee grandslamkampioenen er een waar spektakelstuk van. Lang leek het erop dat Azarenka voor een verrassing zou gaan zorgen, maar ze verspeelde tegen de mondiale nummer één een voorsprong van 6-3, 4-2.

Lijnrechter

Een belangrijk moment in de wedstrijd vond plaats in de slotfase van de tweede set. Azarenka leek op 5-4 een setpunt van Williams weg te werken, maar een lijnrechter voorkwam dat. De lijnrechter schatte een bal van de nummer 27 van de wereld volledig verkeerd in en gaf hem onterecht uit.

Williams, die de bal in het net sloeg, gaf direct aan dat zij gehinderd werd door de call en vroeg een let aan. Het punt werd overgespeeld en in de herkansing benutte ze het setpunt wel.

Waarschuwing

Uit onvrede deed Azarenka de umpire van dienst enkele verwensingen. Ook maakte ze Williams door middel van gebaren duidelijk niet gewenst te zijn van haar manieren.

Ze kreeg een waarschuwing, zocht de kleedkamers op om af te koelen en kwam opvallend genoeg ijzersterk terug. Ze kwam in de beslissende set met 2-0 voor, maar won in het restant geen game meer.

Azarenka en Williams zijn het oneens

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl