B.B. King
NOS Nieuws

Blueslegende B.B. King naar laatste rustplaats

In het stadje Indianola in de staat Mississippi wordt blueslegende B.B. King begraven. Het is de plek waar King zich als jonge zanger en gitarist voor het eerst in de kijker speelde.

Zijn zoon Willie King was een van de sprekers tijdens de dienst. Hij zei dat zijn vader hem leerde boosheid altijd met liefde te beantwoorden. Kings bassist Mike Doster, die zeventien jaar in zijn band speelde, noemde King een goede baas. Hij was volgens Doster "zeer veeleisend maar zeer eerlijk".

Obama

Congreslid van Mississippi Bennie Thompson las een brief voor van president Obama. Die noemt King "een inspiratie voor bluesliefhebbers en jonge muzikanten overal ter wereld".

"De blues is zijn koning kwijt en Amerika zijn legende", schrijft de president. "Niemand werkte harder dan B.B. en niemand heeft meer gedaan om de boodschap van de blues te verspreiden. Hij is dan misschien heengegaan, hij blijft ons ontroeren."

B.B. King overleden
Obama: "De blues is zijn koning kwijt en Amerika zijn legende"

'Vergiftigd'

Het stadje Indianola heeft een speciale band met King. Niet alleen begon daar zijn carrière, het is ook de plek van het B.B. King Museum en het jaarlijkse B.B. King Homecoming Festival.

King overleed op 14 mei op 89-jarige leeftijd in zijn huis in Las Vegas. Zijn dood is niet onomstreden. Twee dochters van de blueslegende zeggen dat hij is vergiftigd door twee naaste medewerkers. De politie in Las Vegas heeft de zaak in onderzoek.

B.B. King naar laatste rustplaats

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl