Arsenal viert het derde doelpunt tegen Aston Villa

Arsenal superieur in Cup Final

Arsenal heeft voor de twaalfde keer de FA Cup veroverd. De Londenaren waren op Wembley in een eenzijdige finale met 4-0 te sterk voor Aston Villa. Arsenal is nu alleen recordhouder; Manchester United won de Engelse beker elf keer. Vorig jaar pakten de Gunners de beker met een 3-2 zege op Hull City, na verlenging.

Vanaf de eerste minuut heerste Arsenal. Hoewel Villa-doelman Shay Given enkele fantastische reddingen verrichtte, kreeg hij toch vier doelpunten om de oren. Vijf minuten voor rust maakte Theo Walcott de eerste goal. De aanvaller, die centraal voorin de voorkeur had gekregen boven Olivier Giroud, was na een kopbal van Alexis Sánchez met een volley trefzeker.

Uithaal Sánchez

De ongrijpbare Alexis Sánchez vergrootte de marge vijf minuten na rust naar twee goals. Met een schitterende uithaal van dertig meter liet hij Given kansloos. Een kopbal van Per Mertesacker en een intikker van invaller Giroud in blessuretijd maakten Arsenals triomf compleet.

Ron Vlaar kon de nederlaag van Villa niet voorkomen en ook de invalbeurt van Leandro Bacuna sorteerde geen effect. Villa smeekte bovendien twee keer om een penalty, die terecht uitbleef.

De Britse prins William, fan van Aston Villa, zag het duel vanaf de tribune met lede ogen aan. Door Arsenals zege mag niet de ploeg uit Birmingham, maar Ronald Koemans Southampton als nummer zeven van de Premier League Europa in. Arsenal was dankzij de derde plaats in de competitie al zeker van deelname aan de Champions League volgend seizoen.