NOS SportAangepast

Nadal imponeert, Ferrer met de schrik vrij

Roland Garros 2015: Nadal - Koeznetsov

Rafael Nadal heeft in de derde ronde van Roland Garros weinig energie hoeven te verspelen. De titelhouder stond tegen de Rus Andrej Koeznetsov, de nummer 120 van de wereld, slechts zes games af: 6-1, 6-3, 6-2.

Door de overwinning kwam de kwartfinalewedstrijd tussen Nadal, afgezakt naar de zevende plaats, en Novak Djokovic weer een stap dichterbij. Wanneer beide titelkandidaten hun volgende wedstrijd winnen, is de veel besproken ontmoeting al een feit.

Sinds de loting wordt er al reikhalzend uitgekeken naar woensdag 3 juni, de dag dat beide wereldtoppers elkaar kunnen treffen. Nadal treft eerst nog de Amerikaan Jack Sock, Djokovic neemt het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Richard Gasquet en Kevin Anderson.

Winners

Tegen Koeznetsov maakte Nadal, net als twee dagen eerder tegen Nicolas Almagro, een prima indruk. Hij noteerde 33 winners, tegenover 25 onnodige fouten.

Nadal noteerde op Court Suzanne Lenglen alweer de 38ste zege op rij op Roland Garros. Zes jaar geleden verloor hij voor het laatst in Parijs, van de Zweed Robin Söderling.

David Ferrer komt met de schrik vrij

Ferrer met de schrik vrij

David Ferrer werd in de derde ronde flink getest door de Italiaan Simone Bolelli, die in vijf sets toch aan de kant werd gezet: 6-3, 1-6, 5-7, 6-0, 6-1. Pas na ruim drie uur zwoegen kon Ferrer opgelucht ademhalen.

Nadat de nummer 60 van de wereld verrassend een 2-1 voorsprong in sets had genomen, won Ferrer maar liefst elf games op rij. Op 5-0 in de beslissende set redde hij nog de eer, maar een game later stelde de nummer zeven van de plaatsingslijst de winst toch veilig.

Marin Cilic is de volgende tegenstander van Ferrer. De Kroaat, in de de eerste ronde veel te sterk voor Robin Haase, is na drie wedstrijden nog zonder setverlies in Parijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl