Steven Kruijswijk in de Giro in zijn bergtrui
NOS Wielrennen

Bergprijs gaat aan de neus van Kruijswijk voorbij

Steven Kruijswijk is er niet in geslaagd de bergtrui in de Giro te veroveren. De renner van Lotto-Jumbo kwam op de voorlaatste klim van de Ronde van Italië, de Colle delle Finestre, als zesde boven. Dat was te weinig om leider Giovanni Visconti te achterhalen. Kruijswijk behaalde uiteindelijk 115 punten. Visconti fietste er 125 bij elkaar, Mikel Landa 122.

In de Italiaanse bergen maakte Kruijswijk de afgelopen drie weken indruk. Hij was enkele keren dicht bij een zege. Hij zal de Giro afsluiten als zevende in het eindklassement, op 11.02 van Alberto Contador.

Na afloop gaf Kruijswijk aan dat "er vandaag niet meer inzat". Wel is de renner blij met zijn klassering: "Ik ben echt blij met dit resultaat dat we op dit niveau goed mee kunnen doen."

Hij denkt niet meer terug aan de vijfde etappe, waar hij veel tijd verloor. "Maar daar denk ik niet meer aan terug. Dan moet je de knop om kunnen zetten, dat heb ik goed kunnen doen."

Theunisse blijft de laatste bergkoning

De laatste Nederlandse renner die de bergtrui won in een grote ronde was Gert-Jan Theunisse. Hij won de bolletjestrui in de Tour de France van 1989.

Gert-Jan Theunisse in de Tour de France van 1989

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl