NOS Sport

Eindzege Postma en Bouwmeester in Medemblik

  • .
    Pieter-Jan Postma na zijn overwinning
  • Sander van der Borch
    Pieter-Jan Postma

Pieter-Jan Postma heeft in de Finn-klasse de Delta Lloyd Regatta gewonnen. De Fries greep in het verleden drie keer naast de zege in Medemblik, maar dit jaar was hij op het IJsselmeer de sterkste.

"Ik heb wel een paar keer teruggedacht aan de afgelopen jaren. Nu moest het er maar eens van komen", aldus Postma na zijn tweede plaats in de medalrace van zaterdag. "Het is heerlijk om die reeks tweede plaatsen te doorbreken. Ik wilde echt graag winnen."

Postma moet zich nog kwalificeren voor de Olympische Spelen. "Dan is zo’n zege hier een mooie opsteker. Het was nog spannend, maar ik heb hier deze week gewoon goed gezeild."

Postma: Heerlijk, heerlijk, heerlijk

Bouwmeester zegeviert

Marit Bouwmeester won vijf van de negen races in de Laser Radial en daarmee het klassement. Kiran Badloe was in de RS:X- klasse de snelste in de medalrace, maar dat bleek niet genoeg om de Pool Pawel Tarnowski (vierde in de medalrace) nog van de eerste plaats af te houden.

In de razendsnelle 49er FX haalden drie Nederlandse boten in Medemblik het podium. De hoogste trede was voor Annemiek Bekkering, die in elf van de dertien races in de topdrie eindigde. Ze bleef daarmee Remy Oomens, die dankzij de winst in de medaillerace nog tweede werd, ruim voor. Nina Keijzer eindigde in de afsluitende race als vijfde en leverde daarmee het zilver in voor brons.

Bouwmeester: het ging echt lekker

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl