Ron Vlaar in het shirt van Aston Villa
NOS Voetbal

Vlaar wil Koeman uit Europa houden

Toen Ron Vlaar in 2012 verkaste van Feyenoord naar Aston Villa, wist hij dat hij niet voor de prijzen naar Birmingham ging. De verdediger verruilde een topclub in Nederland voor een middenmoter in Engeland. Toch staat hij in zijn derde - en misschien wel laatste - seizoen in de FA Cup-finale.

Zaterdagavond om 18.30 uur is Arsenal op Wembley de tegenstander. In de voetbaltempel in Londen hoopt Vlaar op zijn eerste prijs. Eerste? Hij heeft in 2008 toch de KNVB-beker met Feyenoord gewonnen? Klopt, maar Vlaar speelde toen niet. Hij zat op de tribune.

Zware blessures

Bij Feyenoord scheurde Vlaar in de vierde wedstrijd van het seizoen 2007/2008 zijn kruisband af. Een lang herstel volgde, maar in de voorbereiding van het seizoen 2008/2009 ging het weer mis. En zo miste hij bijna twee volle seizoenen bij de Rotterdamse club.

Vlaar, die in Leandro Bacuna één Nederlandse teamgenoot heeft, kan daarom op zijn dertigste voor zijn gevoel zijn 'eerste' echte prijs pakken in zijn clubcarrière. Een bijzondere prestatie van Aston Villa, want de formatie uit Birmingham kon degradatie maar net ontlopen. Aston Villa eindigde slechts drie punten boven de degradatiestreep.

Toekomst

Vlaar heeft een aflopend contract bij Aston Villa en zal snel over zijn toekomst beslissen. Hij is tevreden bij Villa en is - als hij fit is - een onbetwiste basisspeler in het team van trainer Tim Sherwood. Wel raakte Vlaar na drie jaar de aanvoerdersband kwijt aan Fabian Delph.

Als Aston Villa de FA Cup weet te winnen, dan krijgt de club een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Eventueel een reden om zijn contract bij Aston Villa te verlengen, vindt hij.

"Dat is een nieuwe uitdaging. Het zou een reden kunnen zijn om bij Aston Villa te blijven", aldus Vlaar eerder in De Telegraaf. Hij wil de FA Cup niet met de KNVB-beker vergelijken. "De FA Cup is een geweldig grote prijs. Die trofee en de KNVB-beker zijn onvergelijkbare grootheden. Ik kan het niet eens uitleggen."

Koeman en Elia hopen op Arsenal

Niet alle Nederlanders zullen blij zijn als Aston Villa weet te stunten tegen Arsenal, dat vorig jaar ook al de FA Cup won. Ronald Koeman en Eljero Elia bijvoorbeeld. Zij hopen op een zege van Arsenal, want alleen dan gaat Southampton Europa in.

Daar zal Vlaar niet mee zitten. Hij wil maar één ding: schitteren op Wembley.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl