Petra Kvitová wint in twee sets: 6-3, 6-2
NOS Sport

Outsider Kvitová nu wel in straight sets door

Petra Kvitová heeft in Parijs ten koste van de Roemeense Irina Begu eenvoudig de achtste finales bereikt. De Tsjechische werd in de eerste twee ronden nog tot een driesetter gedwongen door achtereenvolgens Marina Erakovic en Silvia Soler-Espinosa, maar klopte haar derde tegenstandster binnen een uur: 6-3,6-2.

Na een vroege break in de eerste set kende Kvitová (4) in de vijfde game wat probleempjes na twee dubbele fouten op rij. De tweevoudig Wimbledon-winnares trok echter de game alsnog naar zich toe, waarna ze geen kind meer had aan Begu (WTA-30).

Ze nam in de tweede set snel afstand door een break op love en sloot het duel ook met een lovegame af.

Sara Errani in haar partij tegen Andrea Petkovic

Errani ook door

Sara Errani is voor de vierde keer op rij doorgedrongen tot de achtste finales op Roland Garros. De Italiaanse nummer zeventien van de wereld, die finaliste was in 2012, won opmerkelijk simpel met 6-3, 6-3 van Andrea Petkovic (WTA-10), die vorig jaar de halve finales haalde.

Petkovic worstelde vanaf het begin met haar service, behield in de eerste set maar één keer haar opslag en schonk de set met een dubbele fout aan Errani. In het tweede bedrijf leverde Petkovic haar eerste servicegame op love in.

De Duitse kwam vervolgens nog terug van 1-4 tot 3-4, maar verzuimde om op eigen opslag het evenwicht te herstellen en verloor de resterende twee games.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl