Jürgen Klopp vertrekt na zeven jaar bij Borussia Dortmund
NOS Voetbal

Krijgt Klopp zijn droomafscheid bij Dortmund?

Bas Dost meldt zich maandag bij de selectie van Guus Hiddink. Hij hoopt komende week in Hoenderloo een plek af te dwingen in de definitieve selectie voor het duel tegen Letland. Eerst heeft Dost nog een ander doel: de Duitse beker. De lange aanvaller van VfL Wolfsburg moet zaterdagavond dan nog wel afrekenen met Borussia Dortmund.

Voor de Duitse media staat de Duitse bekerfinale dit jaar vooral in het teken van het afscheid van Jürgen Klopp. Na zeven jaar trekt hij komende week de deur in Dortmund achter zich dicht.

Afscheid

Klopp vierde grote successen bij Borussia: hij werd er twee keer landskampioen, won de Duitse beker en haalde de Champions League-finale. Dit seizoen was alles anders in Dortmund.

Mede door blessures verbleef de ploeg van Klopp lang in de degradatiezone. Pas in het voorjaar maakte Borussia na een goede serie de sprong naar de middenmoot. Klopp had in de tussentijd wel besloten dat dit zijn laatste seizoen bij de geelzwarten zou zijn.

  • Pro Shots
    Een groot spandoek voor Jürgen Klopp op de tribune van Borussia Dortmund
  • Pro Shots
    Een fan van Borussia Dortmund

Revanche

Vorig jaar stond hij met Dortmund ook in de Duitse bekerfinale. Tegen Bayern München werd met 2-0 verloren. Bij de eerste teambespreking van het huidige seizoen gaf Klopp aan dat hij het verlies in de bekerfinale dit jaar goed wilde maken.

"We hebben nog altijd een kans om te bereiken wat we willen en die kans willen we graag pakken. Het was vanaf de eerste trainingsdag ons doel om de beker dit jaar wel te pakken."

Toekomst

Waar Klopp komend seizoen zal werken is nog onduidelijk. Lange tijd werd hij in verband gebracht met Real Madrid, maar de Madrileense grootmacht lijkt te kiezen voor Rafael Benítez. Een andere club in Duitsland lijkt na zeven jaar Dortmund op dit moment uitgesloten.

Oud-international Michael Ballack meent het antwoord te weten: "Er zijn meerdere signalen dat Klopp naar Engeland wil. In Duitsland heeft hij al bij een van de beste clubs van de competitie gewerkt, hij kent het internationale voetbal en hij spreekt goed Engels." De link met het tobbende Liverpool is dan ook snel gelegd.

Maar eerst zaterdagavond nog de Duitse bekerfinale tegen Wolfsburg. Het kan de zesde hoofdprijs voor Klopp worden in zeven jaar Dortmund. Dan kun je als coach door de voordeur vertrekken.

Trainer Jürgen Klopp te midden van zijn spelers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl