NOS Sport

K2 bestormt de hemel in Parijs

K2 bestormt de hemel in Parijs

Nick Kyrgios en Thanasi Kokkinakis zijn hip, jong, en ze willen wat. De twee tennissers bestormen de tennisranglijst bij de mannen. Liefkozend zijn ze al omgedoopt tot de Australische K2. Vandaag kunnen ze zich in de derde ronde van Roland Garros meten met de absolute wereldtop. Kyrgios (20 jaar) neemt het op tegen de Schot Andy Murray. Kokkinakis, een jaar jonger, treft de nummer één van de wereld, Novak Djokovic.

Kyrgios is van de twee Australische 'blokes' degene die het verst is in zijn ontwikkeling. Hij staat inmiddels in de top-30 van de wereld en heeft al vaker bewezen het gevecht met de wereldtop aan te kunnen. Zoals vorig jaar op Wimbledon toen hij daar Rafael Nadal met schitterend tennis versloeg.

Dit jaar haalde Kyrgios in eigen huis, bij de Australian Open, de kwartfinales en in voorbereiding op Roland Garros versloeg hij Roger Federer bij het masters-toernooi van Madrid.

Thanasi Kokkinakis

Nieuwe held Kokkinakis

Kokkinakis won dit jaar in eigen land de harten van het publiek door bij de Australian Open twee vijfsetters te spelen. Na zijn overwinning op de Let Ernests Gulbis in de eerste ronde bleven de Australische fans in het piepkleine stadionnetje tot ver na de wedstrijd zitten om te applaudisseren voor hun nieuwe held. Die liep ondertussen zijn ereronde, ging op de foto en smeet zijn shirt in het publiek.

In Parijs versloeg Kokkinakis in de vorige ronde zijn landgenoot Bernard Tomic. Tomic, zelf ook ooit een 'next big thing', is op de ranglijst nog altijd de beste Aussie. De vraag is alleen nog voor hoe lang. K2 is er namelijk klaar voor om ook die positie over te nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl