Luuk de Jong op de training van Oranje in duel met Joël Veltman.
NOS Voetbal

Luuk de Jong en PSV, de perfecte combinatie

"Of ik nu beter ben dan in mijn tijd bij FC Twente? Poeh, lastig." Het leven van Luuk de Jong als international is te vatten in twee hoofdstukken: voor en na het (mislukte) buitenlandse avontuur.

Na een succesvolle periode in Enschede vertrok De Jong in 2012 naar Duitsland. Borussia Mönchengladbach werd niet waar de spits op hoopte. Een uitleenperiode bij Newcastle United evenmin. Een uitnodiging van toenmalig bondscoach Louis van Gaal kwam er om die reden dan ook niet.

PSV perfecte keus

Een jaar in Eindhoven doet wat dat betreft wonderen. "Ik zit lekker in mijn vel ja", lacht De Jong. "Net als toen bij FC Twente eigenlijk. Al denk ik wel dat ik nu wat verder ben. Dat merk ik ook op trainingen. Toen ging het allemaal wat sneller. Nu ben ik meer gewend."

Van zijn keus om terug te keren naar Nederland en een vijfjarig contract te tekenen bij PSV heeft De Jong dan ook geen seconde spijt gehad. "Met mijn manier van spelen kon ik belangrijk zijn voor het team. Het is de perfecte combinatie geweest en dus ook de perfecte keuze", zegt de in Zwitserland geboren spits, die in Hoenderloo zichtbaar geniet van de trainingsstage met Oranje.

Broer Siem

"Ik krijg nog steeds een 'wow-gevoel' als ik me bij Oranje mag melden", aldus De Jong, die dit seizoen twintig competitietreffers maakte voor PSV en daarmee als tweede eindigde op de topscorerslijst. "Maar speeltijd eisen doe ik echt niet. Je hoopt altijd op minuten, en elke minuut die ik kan spelen zou mooi zijn."

Het voetbalseizoen van Luuk staat haaks op die van zijn broer Siem. "Ik baal er verschrikkelijk van dat het zo gelopen is", doelt Luuk op het debuutjaar van zijn broer bij Newcastle United, dat door blessures beperkt bleef tot vier optredens. "Gelukkig is hij nu weer fit. Ik wil hem daar volgend jaar graag zien schitteren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl