Andy Murray neemt het op tegen Nick Kyrgios
NOS Sport

'Gevestigde orde ontmoet jonge gasten'

Op dag zes van Roland Garros waren er weinig grote verrassingen maar was er genoeg om over na te praten. Commentator Jan Roelfs zag vooral de Australische Samantha Stosur niet thuisgeven in haar partij tegen Maria Sjarapova. Hij kijkt uit naar de dag van vandaag.

"Het was hét affiche van vrijdag, Maria Sjarapova tegen Samantha Stosur", vertelde Roelfs in Langs de Lijn.

"Dat werd 6-3, 6-4 voor Sjarapova en dat verbaasde me wel. Ik vond dat Stosur te weinig deed, ze ging te veel mee in het dicterende spel van Sjarapova. En Stosur maakte zelf veel te veel onnodige fouten, 34. Dan kun je niet winnen van Sjarapova. Het had al met al wat spannender gekund, maar dat was het uiteindelijk niet."

Spektakel op dag zeven

Op dag zeven komt Novak Djokovic weer in actie op het Parijse gravel. De Serviër treft in de derde ronde het Australische talent Thanasi Kokkinakis. "Djokovic is nog niet echt getest. Hij won makkelijk van Jarkko Nieminen en Gilles Müller, allebei in drie sets. Hij hoefde zich niet echt in te spannen, scoorde een 7, 7,3, maar nog geen 8 of een 8,5. Misschien heeft hij dat zaterdag wel nodig tegen Kokkinakis. Ik ben heel benieuwd hoe die Australiër zich laat zien."

Een andere partij waar Roelfs naar uitkijkt is die tussen Andy Murray en een andere Australiër, Nick Kyrgios. "Het is de gevestigde orde, Djokovic en Murray, tegen die jonge gasten uit Australië. Murray-Kyrgios is de herhaling van de kwartfinale van de Australian Open van dit jaar, toen Murray won van Kyrgios."

Toch ziet Roelfs wel kansen voor de nummer dertig van de wereld. "Leunend op zijn goede service is hij levensgevaarlijk voor Murray, maar aan de andere kant heeft Murray ook twee graveltoernooien gewonnen dit jaar. Hij heeft een ongekend goed seizoen op gravel. Die wedstrijden, Murray-Kyrgios en ook Djokovic-Kokkinakis, daar kijk ik naar uit."

Serena Williams ontmoet Viktoria Azarenka

Ook vuurwerk bij de vrouwen

Naast al het geweld in het mannentoernooi staat er ook een op voorhand spectaculaire partij op het programma in het vrouwentoernooi. Serena Williams ontmoet in de derde ronde Viktoria Azarenka.

"Ze speelden dit jaar al tegen elkaar in Madrid maar Serena won dat moeizaam." Williams verloor nog nooit op gravel van de Wit-Russische maar Roelfs sluit een verrassing niet uit. "Dat zijn allemaal voortekenen in het voordeel van Williams maar die hebben we hier ook zien worstelen, dus dat wordt in ieder geval een mooie wedstrijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl