Sirat Ates is dor de politie in Oberhausen opgepakt, zijn vriendin wordt nog gezocht
NOS Nieuws

Voortvluchtige Duitse crimineel opgepakt

De Duitse gevangene die een week geleden tijdens een doktersbezoek door zijn vriendin werd bevrijd, is door de politie opgepakt. Hij bleek bij twee vrienden in Oberhausen te zijn ondergedoken. Zijn vriendin is nog spoorloos.

Afgelopen week zocht zowel de Nederlandse als de Duitse politie naar Sirat Ates (27) en zijn 22-jarige vriendin. De man zat een straf van 6,5 jaar uit voor een roofoverval in 2012. Hij mocht vorige week dinsdag onder begeleiding op bezoek bij zijn arts in Kleef, waar Nadia Lohja onder dreiging met een vuurwapen haar vriend bevrijdde. Sindsdien was het duo op de vlucht.

Tips

Zowel in Nederland als Duitsland kwamen tips binnen van mensen die het tweetal hadden gezien in de grensstreek. Een aantal huizen werd afgelopen week al doorzocht, maar pas vanmorgen had de Duitse politie succes.

Behalve Sirat Ates zijn in Oberhausen ook de twee bij wie hij was ondergedoken door de politie meegenomen. Zij werden na verhoor weer vrijgelaten.

Gisteren werd al het pistool gevonden dat vermoedelijk is gebruikt tijdens de bevrijdingsactie. Het zat in een handtas die door het tweetal in Oberhausen was weggegooid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl