De Limburgse band Rowwen Hèze viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan
NOS Nieuws

Rowwen Hèze laat heel Nederland 'brouwen' aan een lied

  • Jeroen Wielaert

    Verslaggever

  • Jeroen Wielaert

    Verslaggever

Gebrouwen in Limburg. Dat is de titel van een nieuw lied waarmee Rowwen Hèze een feest wil bouwen met medewerking van muzikanten uit heel Nederland. Het project is onderdeel van de viering van het 30-jarig bestaan van de band. Vanaf vandaag staat de uitdaging op de site van Rowwen Hèze.

De groep komt wel vaker met aparte downloads aan het eind van de maand, maar het is voor het eerst dat de groep uitnodigt tot interactieve deelname.

"Het gaat deels over water dat verandert in bier, maar ook over een band die door Limburg heen loopt en allerlei ingrediënten opsnuift, aroma’s proeft. Dat is het achterliggende idee", zegt zanger en schrijver Jack Poels.

Het gaat om muzikaal brouwen, zegt Poels. "Iedereen kan zijn eigen ingrediënten toevoegen. Het wordt een lied van ruim zes minuten, met een Bohemian Rhapsody-achtige lengte. Wij leveren een track en een melodie, heel basaal. Daarover kan iedereen zijn partij inspelen. Er staan partituren op onze site."

Welkom

Voor Poels zijn ze allemaal welkom: het mannenkoor uit Den Bosch, de fanfare uit Friesland - iedereen kan meedoen. Na beoordeling van de inzendingen zullen de komende zomer opnamen plaats vinden in drie Limburgse theaters.

"We houden zelf de regie in handen, maar de verrassing zal de doorslag geven bij elk initiatief, zangpartij en gitaarsolo", zegt Poels.

Ruim denkend

Fries, of Marokkaans? Het is allemaal welkom. "Heel goed, als we erdoor van onze stoel geblazen worden. Wij zijn ruimdenkende mensen, van alle gezindten, geloven, religies. Het mag allemaal in Gebrouwen in Limburg."

30 september wordt het nieuwe nummer van Rowwen Hèze uitgebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl