Ola John (m) maakte tien minuten voor tijd de 2-1

Ola John bezorgt Benfica Taça da Liga

Benfica heeft voor de zesde keer in acht jaar tijd de Taça da Liga gewonnen, het tweede bekertoernooi van Portugal. Ola John kroonde zich tot matchwinner in de finale tegen CS Marítimo.

In de eerste helft opende de Braziliaanse spits Jonas de score voor Benfica. Hij kopte de bal knap achter doelman Romain Salin. Kort na rust trok Marítimo, dat in de Portugese competitie als negende eindigde, de stand gelijk. Joao Diogo was de doelpuntenmaker.

Uiteindelijk besliste voormalig Twente-speler John, die in de 73ste minuut oud-Ajacied Miralem Sulejmani had vervangen, in de tachtigste minuut de wedstrijd. De Nederlandse buitenspeler kreeg de bal in het strafschopgebied voor zijn linkervoet en haalde hard uit: 2-1. Daar bleef het bij.

Het is voor Benfica na de landstitel de tweede prijs van dit seizoen. De Taça da Liga wordt sinds 2007/2008 georganiseerd. Zondag staat de finale van de Taça de Portugal, het eerste bekertoernooi, op het programma. Die gaat tussen Sporting Lissabon en Sporting Braga.