Jo-Wilfried Tsonga treft in de volgende ronde Tomas Berdych
NOS Sport

Tsonga en Monfils maken Parijs blij

Jo-Wilfried Tsonga en Gaël Monfils hebben zich allebei geplaatst voor de vierde ronde op Roland Garros. Tsonga was binnen 2,5 uur klaar met de Spanjaard Pablo Andujar, 7-6 (3), 6-4, 6-3.

Monfils moest flink aan de bak tegen de Uruguayaan Pablo Cuevas en was pas na iets meer dan drie uur klaar, 4-6, 7-6 (1), 3-6, 6-4, 6-3.

Tsonga had vooral in de eerste set moeite met Andujar, die een break weg poetste, maar in de tiebreak alsnog moest capituleren.

Mede dankzij zijn sterke service nam Tsonga al snel een dubbele break voorsprong in de tweede set, die hij pakte met twee aces op rij.

In de derde set had Tsonga aan één break genoeg om op 5-3 de druk vol bij de Spanjaard te leggen. Die bezweek daaronder en leverde wederom zijn service in. In de volgende ronde neemt Tsonga het op tegen de als vierde geplaatste Tsjech Tomas Berdych.

Gaël Monfils werkte zich op herkenbare wijze langs Pablo Cuevas

Monfils op strijdlust door

Zoals we kennen van Monfils, leverde de Fransman een heroïsch gevecht op Court Suzanne Lenglen tegen Cuevas. De 28-jarige Monfils keek tweemaal tegen een set achterstand aan, maar knokte zich iedere keer knap terug.

De Uruguayaanse nummer 23 van de wereld speelde zich solide naar de winst in de eerste set door Monfils al vroeg te breken en zelf geen enkel breakpunt toe te staan. In de tweede set kwam Cuevas wederom een break voor maar ditmaal stond de Fransman op en was hij uiteindelijk soeverein in de tiebreak.

Cuevas leek op weg naar de vierde ronde toen hij na het winnen van de derde set op een 4-1 voorsprong kwam in de vierde set en mocht serveren voor 5-1. Weer knokte Monfils zich terug en met de massale steun van het Franse publiek sleepte hij de wedstrijd vervolgens uit het vuur.

Monfils treft in de vierde ronde de als tweede geplaatste Roger Federer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl