Michael van Praag
NOS Voetbal

Van Praag baalt van terugtrekken prins Ali

Michael van Praag is zwaar teleurgesteld over de uitslag van de voorzittersverkiezingen van de FIFA. Ook vindt de KNVB-voorzitter het jammer dat prins Ali bin Al-Hussein zich heeft teruggetrokken als kandidaat-voorzitter van de FIFA.

"Dat had ik zelf nooit gedaan. Bovendien had ik ingeschat dat prins Ali meer stemmen zou trekken na de succesverhalen die ik hoorde over hem", zei Van Praag in een eerste reactie.

Sepp Blatter kreeg tijdens de eerste stemronde 133 stemmen. Prins Ali sleepte er met 73 stemmen nog wel een tweede ronde uit, maar hij gooide kort na de uitslag de handdoek in de ring.

"Het is een teleurstelling om meerdere redenen. Ik heb hier rondgelopen en dan spreek je met mensen uit andere landen. Dan krijg je het gevoel dat het heel dichtbij is. Maar aan de andere kant: ik heb ook wel in de gaten dat ze zeggen dat ze op de één stemmen, maar uiteindelijk voor de ander gaan."

Dyke: het is klaar

Hoe nu verder? Van Praag kan daar nog niets over zeggen. "Volgende week in Berlijn, rond de Champions League-finale, gaan we met de andere bonden van de UEFA kijken wat de volgende stap is."

Ook Greg Dyke, de voorzitter van de Engelse bond FA, geeft zich nog niet gewonnen. "Het is toch wel over voor Sepp Blatter. Het is klaar", doelde hij op alle corruptieverhalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl