Marit Bouwmeester

Volop kans op zeilmedailles in Medemblik

De Nederlandse zeilvloot gaat met riante medaillekansen de slotdag in van de Delta Lloyd Regatta in Medemblik. Pieter-Jan Postma, Marit Bouwmeester en het duo Annemiek Bekkering/Annette Duetz beginnen zelfs als klassementsleider aan hun afsluitende medalrace.

Postma is in de Finn-klasse hard op weg naar zijn eerste eindzege in Medemblik. Bekkering en Duetz verdedigen in de 49er-FX eveneens een comfortabele voorsprong op de achtervolgers - vermoedelijke Rio-gangers - Nina Keijzer en Claire Blom. Bouwmeester zal in de Laser Radial nog wel flink aan de bak moeten om zich de Ierse Annalise Murphy van het lijf te houden.

Windsurfer Kiran Badloe zakte vrijdag door een teleurstellend resultaat in zijn laatste race van de eerste naar de derde plaats, maar hij heeft nog steeds zicht op goud. Dat geldt in de Laser-klasse ook voor Rutger van Schaardenburg, die in een fel gevecht verwikkeld is met de Australiër Matthew Wearn.

Windsurfster Lilian de Geus moet de eindzege uit haar hoofd zetten, maar kan nog wel op het podium eindigen. Ze begint als nummer drie aan de medalrace.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl