Actievoerende agenten op het Binnenhof
NOS Nieuws

Rutte ziet 'beperkte ruimte' voor loonsverhoging ambtenaren

Het Rijk staat open voor een loonsverhoging voor rijksambtenaren, politie en defensie. Toch hoeven de werknemers geen rekening te houden met een flinke salarisstijging. Premier Rutte zei na afloop van de ministerraad dat er in een nieuwe cao van de nullijn afgeweken kan worden, maar dat de ruimte daarvoor erg beperkt is.

Volgens de premier komt er door aantrekkende de economische groei wel meer geld binnen bij het Rijk, maar nemen de uitgaven ook toe. "Het moet wel ergens vandaan komen. Ik geloof niet dat iemand ervoor pleit om in politie of defensie te snijden."

Geen onwil

De onderhandelingen voor een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor ambtenaren en de politie zijn al weken gestrand. Politieagenten en rijksambtenaren voeren actie om aandacht te vragen voor de impasse.

PvdA-leider Samsom stoort zich aan het cao-conflict. Hij vindt dat het kabinet meer ruimte moet vinden om aan de eisen van de bonden te voldoen. Rutte denkt dat er geen sprake is van onwil bij beide partijen. "Maar het afsluiten van een cao is gewoon erg ingewikkeld", concludeert hij.

Rutte: blijft moeilijk om tot cao te komen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl