NOS Sport

Wawrinka te sterk voor Johnson

  • AFP
    Stan Wawrinka had weinig moeite met Steve Johnson
  • AFP
    Steve Johnson stond voor het eerst in de derde ronde van Roland Garros

De als nummer acht geplaatste Stan Wawrinka heeft de vierde ronde bereikt van Roland Garros. Hij nam het op tegen de Amerikaan Steve Johnson, die voor het eerst in de derde ronde van Roland Garros stond. Wawrinka won in drie sets: 6-4, 6-3, 6-2.

In de eerste set ging het gelijk op, maar uiteindelijk had de Zwitser aan één breakpunt genoeg en werd het 6-4. Na een uur spelen stond ook de tweede set op het bord: 6-3. Vooral de eerste service van Wawrinka zorgde ervoor dat hij gemakkelijk zijn games won.

Beslissend

Ook in de derde en beslissende set bleef de Zwitser controleren en na anderhalf uur spelen, stapte hij als winnaar van de baan. In de volgende ronde treft hij de Fransman Gilles Simon, die in een slopende partij landgenoot Nicolas Mahut in vijf sets aan de kant schoof, 6-2, 6-7 (8), 6-7 (8), 6-3, 6-1.

De als twaalfde geplaatste Simon begon sterk aan het Franse onderonsje en pakte binnen dertig minuten de eerste set met 6-2.

In de tweede set kwam Mahut terug en vochten de twee voor ieder punt tot aan de tiebreak. Uiteindelijk trok Mahut die naar zich toe al had hij daar wel een dubbele fout van Simon voor nodig. Ook de derde set ging via een tiebreak naar Mahut waarna Simon de rug rechtte en zijn landgenoot nog maar vier games gunde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl