NOS Sport

Federer eenvoudig door op Roland Garros

  • AFP
    Damir Dzumhur serveert in zijn partij tegen Roger Federer
  • AFP
    Roger Federer in zijn derderondepartij tegen Damir Dzumhur
  • AFP
    Damir Dzumhur is de eerste Bosniër op Roland Garros

Roger Federer heeft eenvoudig de volgende ronde van Roland Garros bereikt. Hij versloeg de tien jaar jongere Damir Dzumhur uit Bosnië en Herzegovina in drie sets: 6-4, 6-3, 6-2.

De nummer 88 van de wereld en de eerste Bosnische tennisser op Roland Garros speelde voor het eerst tegen zijn grote idool. "Ik herinner me een wedstrijd van hem op Wimbledon tegen Andy Roddick", vertelde Dzumhur voorafgaand aan de wedstrijd. "Sinds toen is hij mijn idool en nu heb ik de mogelijkheid om tegen hem te spelen."

Controle

Dzumhur probeerde het wel, maar kwam er in Parijs niet aan te pas. In de eerste set ging het redelijk gelijk op tussen de twee, hoewel Federer constant controle hield over de wedstrijd. Hij kreeg één kans om de service van de Bosniër te breken en die benutte hij meteen: 6-4.

De Bosniër wist Federer af en toe te verrassen met scherp geplaatste dropshots, maar toch had de nummer twee van de wereld het geen moment echt moeilijk. Met 38 winners en zes breaks was Federer op het Parijse centercourt duidelijk de sterkste en na anderhalf uur stapte hij als winnaar van de baan.

  • AFP
    Richard Gasquet wint in vijf sets van Carlos Berlocq
  • EPA
    Carlos Berlocq had vrijdag geen kans meer tegen Richard Gasquet

Nachtje rust

Richard Gasquet wilde zo weinig mogelijk tijd op de baan doorbrengen vandaag. Zijn tweederondepartij tegen de Argentijn Carlos Berlocq begon donderdagavond, maar bij een stand van 3-6, 6-3, 6-1, 4-6 moesten de heren de baan verlaten omdat het donker werd.

Een nacht rust deed de Fransman goed, want hij won uiteindelijk de laatste set met 6-1 en speelt in de derde ronde tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl