Het kabinet wil dat het belang van de klant centraal staat
NOS Nieuws

Kabinet wil positie verzekerden versterken

Het kabinet wil verzekeraars die hun klanten niet goed informeren over beleggingsverzekeringen een sanctie kunnen opleggen.

In een reactie op het rapport van de Commissie verzekeraars zegt minister Dijsselbloem dat verzekeringsmaatschappijen klanten volledig moeten helpen een weloverwogen keuze te maken voor de toekomst van die verzekering. Vanaf juli kan de AFM verzekeraars die dat niet doen een boete geven.

Het kabinet is het met de Commissie eens dat verzekeringsmaatschappijen zich moeten vernieuwen en met producten moeten komen die aansluiten op de huidige behoeftes van de maatschappij. "Op die manier kunnen verzekeraars een belangrijke rol blijven spelen in de structuur en toekomst van onze economie." Dijsselbloem benadrukt dat daarbij het belang van de klant centraal moet worden gesteld.

Het kabinet wil ook meer mogelijkheden om te kunnen ingrijpen bij verzekeraars die in de problemen komen. Verzekeraars moeten op voorhand plannen opstellen om zich voor te bereiden op financiële problemen, zoals dat nu ook gebeurt bij de banken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl