De Miss Etam in Zoetermeer
NOS NieuwsAangepast

Promiss-winkels verdwijnen

De ongeveer zestig zelfstandige Promiss-winkels van de Etam Groep verdwijnen na de doorstart van het bedrijf uit het straatbeeld. Het merk wordt nog wel voortgezet binnen andere winkels en online. Dat meldt het nieuwe management van het bedrijf.

Het modebedrijf, met naast de zestig Promiss-filialen nog ruim 120 Miss Etam-winkels, ging in april failliet. Bij het bedrijf werken 2000 mensen.

Op het servicekantoor van de Etam Groep verdwijnen 75 van de 200 banen, waaronder die van de algemeen directeur en andere topmanagers. Hoeveel Miss Etam-winkels er open blijven en hoeveel winkelpersoneel mag aanblijven is nog niet bekend. Tot daar meer over bekend is zijn de winkels nog wel open.

35 miljoen

De schuldeisers van Miss Etam hebben claims ingediend van in totaal 35 miljoen. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van de curatoren van het bedrijf, dat ook vandaag verscheen. Grote claims liggen er van de banken (ruim 15 miljoen euro) en de Belastingdienst (ruim 8 miljoen).

Uit het faillissementsverslag valt op te maken dat het bedrijf de laatste jaren miljoenen verlies leed, oplopend tot bijna 9 miljoen euro verlies binnen een half jaar de afgelopen periode.

De curatoren verwachten dat de verkoop van het bedrijf, die eerder aangekondigd werd, nog zo'n 12 tot 14 miljoen euro zal opleveren. Daarnaast is er ook nog geld binnengekomen doordat bestaande voorraden na het faillissement zijn verkocht.

Werknemers

Welke winkels wel of niet open blijven zal volgens het nieuwe management mede afhangen van welke verhuurders als eerste akkoord gaan met een huurverlaging.

Hoeveel winkelpersoneel mag blijven is hier ook van afhankelijk. Het bedrijf zegt dat alle werknemers kans maken op een baan bij het doorgestarte bedrijf, dus ook werknemers van Promiss-winkels.

Het nieuwe management verwacht dat de Etam Groep met lagere huren, minder personeelslasten en meer e-commerce activiteiten weer winstgevend kan worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl