NOS SportAangepast

Cornet schakelt toernooiverrassing uit

  • AFP
    Mirjana Lucic-Baroni in haar partij tegen Alizé Cornet
  • AFP
    Alizé Cornet serveert in de wedstrijd tegen Mirjana Lucic-Baroni
  • AFP
    Zinedine Zidane (l) bekijkt op Roland Garros de wedstrijd tussen Alizé Cornet en Mirjana Lucic-Baroni

Alizé Cornet heeft voor het eerst in haar carrière de vierde ronde van Roland Garros bereikt. De Française won in drie sets (4-6, 6-3, 7-5) van de 33-jarige Mirjana Lucic-Baroni, die in de vorige ronde Simona Halep nog uitschakelde.

Lucic-Baroni leek in haar wedstrijd tegen de nummer 29 van de wereld hard op weg naar een snelle winst. Ze begon de partij zoals ze ook tegen Halep speelde, vol overtuiging in de rally's en ze zette de Française constant onder druk met harde slagen en liep al snel uit naar 5-1.

Breaks

De 25-jarige Cornet knokte zich terug in de set en wist terug te komen tot 5-4, maar uiteindelijk trok Lucic-Baroni de set alsnog naar zich toe: 6-4. In de tweede set bood Cornet voor eigen publiek meer weerstand en kwam beter in de wedstrijd. De 29-jarige Francaise liep uit naar 5-3 en dwong op eigen service een derde set af: 6-3.

In de derde en beslissende set ging het op en neer, met harde slagen, lange rally's en breaks over en weer. Op 5-5 wist Cornet de service van Lucic-Baroni te breken, waarna ze bij haar eerste matchpoint meteen het duel besliste: 7-5. In de achtste finales treft ze Elina Svitolina.

Lucic-Baroni, nummer zeventig van de wereld is bezig aan een tweede tennisleven. Ze stopte in 2003 met tennis en pakte in 2007 haar racket weer op. In Quebec veroverde ze vorig jaar voor het eerst in zestien jaar een WTA-titel.

  • EPA
    Donna Vekic kwam op een grandslamtoernooi nog nooit verder dan de derde ronde
  • AFP
    Ana Ivanovic wint in twee sets: 6-0, 6-3
  • AFP
    Bastian Schweinsteiger (r) juicht voor zijn vriendin Ana Ivanovic

Ivanovic met gemak door

Ook Ana Ivanovic heeft met speels gemak de achtste finales van Roland Garros bereikt. Ze ging flitsend van start in haar partij tegen de 18-jarige Donna Vekic en verliet na vijftig minuten de Suzanne-Lenglen-baan met de winst op zak: 6-0, 6-3.

De Servische kampioene van 2008 had de eerste set binnen in twintig minuten. Vekic, die voor het eerst in de derde ronde stond op een grandslamtoernooi, leefde in de tweede set even op, maar de Kroatische maakte uiteindelijk te veel fouten.

Matchpoint

Serverend voor de wedstrijd werkte Ivanovic met een backhandwinner een breakpoint weg en zag daarna op haar eerste matchpoint een forehand van Vekic uitgaan. Ivanovic speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van de partij tussen Jelena Vesnina en Jekaterina Makarova.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl