Prins William, zijn 'missus' en George
NOS Nieuws

Prins William noemt Kate 'moeder de vrouw'

Als de Britse prins William zijn zoon George wil meenemen moet hij dat eerst aan "moeder de vrouw" vragen. De prins geeft een inkijkje in de verhouding tussen hem en zijn vrouw Catherine tegenover BBC-interviewer Gary Lineker.

Het gesprek wordt zaterdag uitgezonden, op de dag van de Engelse bekerfinale. Een spannende dag voor William, want hij reikt de beker uit en de wedstrijd gaat tussen zijn favoriete club Aston Villa en Arsenal.

Op de vraag van Lineker wanneer de kleine prins George mee mag naar een voetbalwedstrijd, zegt William: "Ik weet het niet. Dat moet ik aan moeder de vrouw (the missus) vragen, kijken of ik ermee wegkom. Maar nu is hij met 22 maanden nog een beetje te jong."

Correcte antwoord

William zei te hopen dat zijn zoontje ook Aston Villa-supporter wordt. "Het correcte antwoord is zou zijn: hij moet zelf kiezen. Maar ik ben natuurlijk zwaar bevooroordeeld. Het zou fantastisch zijn als hij fan van Villa wordt en we samen naar wedstrijden kunnen gaan."

Over de bekerfinale van morgen is hij al flink zenuwachtig. "Ik ben als de dood", zegt hij. "Heel wat Arsenalfans hebben me al gezegd: wacht maar tot volgende week."

De prins zegt desgevraagd voor Aston Villa te zijn omdat het een club met een prachtige geschiedenis is. Veel van zijn vrienden waren voor de succesvolle Engelse topclubs Chelsea of Manchester United, maar William wilde iets avontuurlijkers, "een team dat me meer emotionele achtbaan-momenten zou geven".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl