NOS Voetbal

Van Praag: meteen uit FIFA stappen is wat snel, maar sluit niets uit

Michael van Praag maakt zich op voor de grote dag.

Kort voor het begin van het FIFA-congres in Zürich heeft KNVB-voorzitter Michael van Praag opnieuw duidelijk gemaakt dat het de West-Europese landen menens is: "Meteen uit de FIFA stappen is wel wat snel, maar ik sluit niets uit. We zijn het zat in Europa! En daarmee bedoel ik het overgrote gedeelte van de Europese landen. Dat is zeker."

Als FIFA-voorzitter Sepp Blatter vandaag zijn uitdager prins Ali Bin Al-Hussein verslaat, zullen de UEFA-bonden volgende week rond de Champions League-finale in Berlijn hun strategie bepalen.

"Het wordt echt heel spannend", denkt Van Praag. "Het staat echt niet vast dat Sepp Blatter gaat winnen. Dat gevoel is alleen maar sterker geworden bij me.''

De voorzitter van de KNVB dineerde donderdagavond met de leiders van de andere 208 bij de FIFA aangesloten bonden. "Natuurlijk heb ik daar ook proberen te lobbyen voor prins Ali. En je zag dat het anders was dan tijdens voorgaande verkiezingen. Overal zag je mensen met elkaar praten."

De sleutel ligt buiten Europa

Michael van Praag

"Het staat voor mij echt niet vast dat Afrikaanse landen en Aziatische landen allemaal voor Blatter stemmen. De stemming is geheim. Ze kunnen ook kiezen voor prins Ali Bin Al-Hussein. Geloof me nu maar'', stelde Van Praag terwijl hij keek naar een groepje demonstranten dat naar Zürich was gekomen om tegen de FIFA te demonstreren.

"De sleutel ligt buiten Europa. Niet alleen bij de kleine, maar ook bij grote landen. Vooral de confederaties van Noord- en Zuid-Amerika zijn cruciaal", zei de KNVB-voorzitter, die rekent op verschuivingen.

"Toen ik zelf werd gekozen in het UEFA-bestuur zag ik ook dat er nog last-minute veranderingen kunnen zijn in de gedachten van mensen. Ik kan niet in hun hoofd kijken."

Meningen over Blatter blijven verdeeld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl