De fiets van rozetruidrager Alberto Contador werd gecontroleerd
NOS Wielrennen

UCI controleert fietsen Contador en Gilbert

De internationale wielerunie (UCI) heeft de fietsen gecontroleerd van onder anderen Philippe Gilbert en Alberto Contador. De controle werd uitgevoerd na afloop van de achttiende etappe in de Ronde van Italië. De trapas en de wielnaven van de fietsen zijn gecheckt op aanwezigheid van verborgen motoren.

Dat meldt de website Cyclingnews op basis van een verklaring van UCI-juryleden. De controles zouden mede een gevolg zijn van eerder geuite beschuldigingen over geheime hulpmotortjes door de Franse sportkrant L'Equipe en oud-renner Mario Cipollini.

Ik zou het niet in mijn hoofd halen om een motortje te gebruiken.

Alberto Contador

Laconiek

Vooral Contadors fietswissel aan de voet van de beklimming van de Mortirolo, in de zestiende etappe, zou volgens de critici wijzen op 'geheime hulp'. "Mijn fiets heeft wel vijf motortjes", reageerde de rozetruidrager laconiek. "Het is een grote grap, dat hele verhaal over motortjes is sciencefiction."

Na het scannen van de fietsen heeft de UCI niets gevonden. Het is volgens de Spanjaard niet de eerste keer dat er gecheckt wordt op verborgen motoren. "Dat doen ze al sinds 2011", vertelt hij. "Ik zou het niet in mijn hoofd halen om een motortje te gebruiken en al helemaal niet in officiële wedstrijden. Ik denk dat niemand in staat is om zoiets te doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl