FA-voorzitter Greg Dyke
NOS Voetbal

Engelse FA dreigt met boycot WK 2018

De Engelse voetbalbond FA overweegt een boycot van het WK in 2018 als Sepp Blatter vandaag herkozen wordt als voorzitter van de FIFA. Dat heeft FA-voorzitter Greg Dyke gezegd tegen Sky Sports en BBC Radio 4.

Het standpunt is bedoeld als oproep aan andere Europese landen om zich aan te sluiten bij het protest. "Het heeft geen zin als een of twee landen zouden zeggen 'wij doen niet mee', want dan gaat het toernooi gewoon door zonder hen", verklaarde Dyke. "Maar als de UEFA zich zou terugtrekken, dan zou het wel impact hebben. Als Blatter wordt herkozen, dan zou dat overwogen moeten worden."

Voor Dyke, die zich vorig jaar al nadrukkelijk achter Michael van Praag schaarde in zijn kritiek op Blatter bij het WK in Brazilië, is de maat vol. "Ik vond het bewijs dat de Amerikanen hebben geleverd vernietigend en ik denk niet dat Blatter dat kan overleven. Hij zou dit weekend kunnen volhouden, maar ik denk niet dat hij het op de lange termijn kan overleven. De mate van corruptie tijdens zijn bewind is onacceptabel. Het is gewoon schrikwekkend."

De Engelse FA was kandidaat voor het WK in 2018, dat uiteindelijk werd toegewezen aan Rusland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl