Hiddink voelt zich een clubcoach nu hij vaak met de jongens kan trainen
NOS Voetbal

Hiddink gaat nog geen afvallers bekendmaken

Guus Hiddink gaat voorlopig nog geen spelers van zijn voorlopige selectie naar huis sturen. De bondscoach van Oranje wil zo lang mogelijk met een grote groep kunnen trainen, omdat de laatste internationals pas kort voor het oefenduel met de Verenigde Staten aansluiten.

"We blijven nog wel bij elkaar. Volgende week druppelen er nog spelers binnen. Wesley Sneijder en Jeremain Lens zelfs nog later. Dat houdt in dat deze groep nog wel compleet gaat blijven", zegt Hiddink, die in totaal dertig spelers heeft opgeroepen voor zijn voorlopige selectie.

De 68-jarige Achterhoeker traint nu voornamelijk alleen nog met spelers uit de eredivisie, in totaal zestien spelers. Desondanks geniet hij van deze dagen. "Ik vind dit heerlijk. Ik voel me een klein beetje een clubcoach. Ik kan de hele week met de jongens werken. Dat zijn heerlijke dagen voor trainers, want dan kan je echt in het team duiken."

Hiddink voelt zich weer een clubcoach

Het feit dat de selectie nog niet compleet is, vindt Hiddink niet heel vervelend. "Dat wisten we. Er staan een paar prachtige finales op het programma. En er lopen nog competities door. Dat is jammer, maar om nu al te kunnen werken met deze groep is heerlijk."

Hiddink doet zijn best om de spelers gemotiveerd te houden. Het seizoen zit er immers op, maar er staan nog wel twee wedstrijden op het programma. De wedstrijd tegen de VS (5 juni) is een oefenduel, maar daarna volgt de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (12 juni).

Wit-Rusland

"Ja, dat is moeilijk. Maar dat mag niet als excuus gelden. Ik weet nog hoe het was in 1995. Ajax liep toen met het hoofd in de wolken na het winnen van de Champions League. Toen zat er denk ik nog het nodige alcohol in en weet ik veel wat. Tien dagen later speelden we in Wit-Rusland en werden we op een 1-0 nederlaag getrakteerd."

Toch denkt Hiddink dat dat niet weer kan gebeuren. "Ik denk het nu niet. Iedereen is zich meer bewust van het belang van de wedstrijd tegen Letland."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl