Rouwen Hennings maakte de openingstreffer tegen HSV

HSV op rand van degradatie na remise tegen Karlsruher SC

Hamburger SV moet maandag in de return tegen Karlsruher SC alle zeilen bijzetten om degradatie naar de 2. Bundesliga te voorkomen. De eerste wedstrijd om promotie/degradatie werd in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld.

De ploeg van trainer Bruno Labbadia, die Rafael van der Vaart de hele wedstrijd op de bank hield, kwam al na drie minuten op achterstand. Rouwen Hennings zette Karlsruher in een met 56.000 toeschouwers gevulde Imtech Arena op voorsprong. Pas in de 73ste minuut kwam HSV dankzij een doelpunt van Ivo Ilicevic langszij.

Maandag wordt de return gespeeld in Karlsruhe. HSV, dat in het reguliere seizoen directe degradatie op de laatste speeldag wist te voorkomen, degradeerde nog nooit in de clubgeschiedenis. Karlsruher, de nummer drie van de 2. Bundesliga, kan op zijn beurt na zes jaar terugkeren op het hoogste niveau.