Sepp Blatter
NOS Voetbal

'Blatter voerde zijn bekende truc weer uit'

Dat FIFA-voorzitter Sepp Blatter tijdens zijn speech eigenlijk geen nieuws vertelde, was geen verrassing voor Arno Vermeulen. "We keken naar een herhaling van al zijn vorige speeches. Het was een echte Blatter-speech", zegt Vermeulen, chef voetbal bij NOS Sport.

"Het is een bekende truc van hem. Als er problemen zijn, dan gaat hij van alles beloven. Dat deed hij nu ook. Hij wil zelf de problemen oplossen, zegt hij. Blatter begon heel charmant. Hij verwelkomde op zijn manier iedereen, maar je kon wel merken dat hij zenuwachtig was. Hij had een lichte trilling in zijn stem toen hij begon. Toen hij was warmgedraaid zagen we de echte Blatter. En het verbaast me daarom ook niet wat hij heeft gezegd."

Van aftreden was nooit sprake geweest, dat had Blatter 's middags al aan UEFA-voorzitter Michel Platini laten weten. Vermeulen: "Hij had al gezegd dat het te laat was om terug te treden. Hij wil herkozen worden en de FIFA weer geloofwaardig maken."

Als Blatter vrijdag wordt herkozen, dan zit hij voorlopig weer veilig weet Vermeulen: "Je hebt de macht niet om hem weg te sturen. Als hij opnieuw de voorzitter wordt, dan is dat democratisch besloten. Alleen als binnenkort de naam van Blatter ook wordt genoemd in het corruptieschandaal zou er iets kunnen veranderen."

Jack Warner is misschien de man die iets essentieels kan loslaten. Warner, voormalig lid uit Trinidad en Tobago van het Uitvoerend Comité van de FIFA, werd in 2011 op non-actief gesteld na beschuldigingen van corruptie en nam vervolgens ontslag. In 2013 wees een onderzoek van de Concacaf uit dat de oud-voorzitter zich schuldig had gemaakt aan fraude.

"Warner gaf aan dat er wel wat meer aankomt. Ik ben benieuwd. Blatter liet tijdens zijn speech al weten dat er nog meer slecht nieuws te wachten staat. Hij weet misschien iets meer dan wat hij nu heeft gezegd. Daar lijkt het op. Maar er komt zeker meer nieuws, het kan niet anders. Dit is pas het begin."

Er komt zeker meer nieuws, het kan niet anders. Dit is pas het begin.

Sepp Blatter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl