Novak Djokovic jaagt op zijn eerste titel in Parijs
NOS Sport

Geen overwerk voor Djokovic, setverlies Murray

Novak Djokovic heeft zijn tweede partij op Roland Garros met speels gemak gewonnen. De Luxemburger Gilles Muller kon de Serviër, die dit jaar zijn zinnen heeft gezet op zijn eerste titel op Roland Garros, niet bedreigen: 6-1, 6-4, 6-4.

Eerder in het jaar bood Muller Djokovic nog goed partij op de Australian Open (6-4, 7-5, 7-5), maar daar was op het Franse gravel geen sprake van. De linkshandige Luxemburger scoorde geregeld met zijn serve-and-volleytactiek, maar kon Djokovic in de rally's geen moment in de problemen brengen.

Nonchalante momenten

Djokovic, die in de slotfase kort werd behandeld aan een liesblessure, viel in de derde set te betrappen op enkele nonchalante momenten. Zo miste hij een gemakkelijke volley en plukte hij in de slotfase een bal die ver uit zou gaan per ongeluk uit de lucht.

Door de slordigheden van Djokovic, die er voorzichtig om kon lachen, kon de mondiale nummer 55 in de derde set de score wat draaglijker maken, maar echt spannend werd het geen moment.

Dat zag ook Zlatan Ibrahimovic, die aanwezig was om Djokovic te ondersteunen.

De aanwezige Zlatan Ibrahimovic droeg een pet met het logo van Novak Djokovic

Kokkinakis

In de derde ronde neemt Djokovic het op tegen de Australiër Thanasi Kokkinakis, die zich op knappe wijze langs zijn landgenoot Bernard Tomic knokte. Kokkinakis repareerde een achterstand van 2-0 in sets: 3-6, 3-6, 6-3, 6-4, 8-6.

Kokkinakis is de eerste tiener die de derde ronde van Roland Garros bereikt sinds Ernests Gulbis in 2008.

Andy Murray leed setverlies

Setverlies Murray

In tegenstelling tot Djokovic had Andy Murray wel zijn handen vol aan zijn tegenstander in de tweede ronde. Tegen de Portugees João Sousa leed de Brit setverlies, maar na tweeënhalf uur stelde hij de zege toch in vier sets veilig: 6-2, 4-6, 6-4, 6-1.

Eerder dit jaar had Murray zijn opponent op de Australian Open slechts zeven games gegund. Sousa liet echter zien een stuk beter op gravel dan op hardcourt uit de voeten te kunnen.

Op 5-3 in de tweede set mocht hij al voor setwinst serveren, maar pas een game later was het raak op de opslag van Murray. De als derde geplaatste Murray raakte niet van slag en na een vrij moeizame derde set was het verzet in de vierde set, die slechts 25 minuten duurde, gebroken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl