NOS Voetbal

Blatter erkent misstanden maar treedt niet af

Blatter voelt zich verantwoordelijk maar treedt niet af

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft op het 65ste FIFA-congres voor het eerst in het openbaar gereageerd op de corruptieschandalen die woensdag naar buiten zijn gekomen. De 79-jarige Zwitser zegt zich verantwoordelijk te voelen, maar zal niet aftreden. Blatter hoopt dat hij vrijdag wordt herkozen.

"Dit zijn ongekende en moeilijke tijden voor de FIFA", zei Blatter. "De gebeurtenissen van gisteren hebben een lange schaduw over het voetbal geworpen en over dit congres. Acties van individuen brengen een schande en vernedering over het voetbal en vragen om actie en verandering van ons allemaal. We kunnen niet toelaten dat de reputatie van de FIFA wordt verslechterd. Het moet nu stoppen."

Blatter wil dat alle problemen binnen de wereldvoetbalbond zo snel mogelijk worden opgelost. En ja, hij weet dat hij ook veel tegenstanders heeft. "Ik weet dat veel mensen mij verantwoordelijk houden voor dit gebeuren. Of het nou gaat om het organiseren van een WK of om de corruptieschandalen die er spelen", zegt hij.

Er is geen ruimte voor corruptie bij de FIFA.

Sepp Blatter

"Maar ik ben verantwoordelijk voor de reputatie en ook voor het vinden van oplossingen. De mensen die corrupt zijn in het voetbal zijn in de minderheid. Maar we zullen zorgen dat ze worden gestraft. We zullen samenwerken met alle autoriteiten om te zorgen dat iedereen die iets verkeerds heeft gedaan gestraft wordt. Er is geen ruimte voor corruptie bij de FIFA."

Blatter hoopt daarom ook dat hij vrijdag wordt herkozen als FIFA-president. "Morgen op het congres hebben we een kans om een begin te maken met de lange en moeilijke weg van het herstellen van het vertrouwen, want wij hebben dat verloren. Nu moeten we dat weer verdienen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl